Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 22. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
A Csillebérci Üdülőtáborról

A fiatalok gondok nélküli, és biztonságos üdüléséért, és nyári táborozásáért tevékenykedő pedagógusok, önkormányzati dolgozók, Karitász csoportok már most tavasszal elkezdik munkájukat. Munkájukat a jövőben megkönnyíti, hogy 25 évi jogi huza-vona, ügyvédi és bírói csűrés-csavarás után visszakerült a jogos tulajdonoshoz, a magyar államhoz az ország legnagyobb ifjúsági tábora, a Budapest zöldövezetében fekvő Csillebérci Üdülőtábor.

Kovács Sándor a Fidesz-Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, és a Nemzeti Fórum egyesület tagja az Országgyűlésben azonnali kérdést intézett az emberi erőforrások miniszteréhez: „Mennyi pénzt vettek ki a szocialisták Csillebércből?” címmel. „A Fővárosi Ítélőtábla november 4-én pontot tett egy rendszerváltás korabeli ügyre, ugyanis a szétlopott KISZ-vagyonról megállapították, hogy a Magyar Úttörők Szövetségének ajándékozott Csille­bérc esetében nem történhetett ajándékozás, mert nem volt, aki ajándékozzon két hónappal a KISZ megszűnése után.

Érdekes még, hogy a nem létező KISZ az akkori állami OTP-től még hitelt is vett fel, kapott is, amit nem fizetett vissza. Évente 170-200 millió forint bevételt hozott a jogtalanul használt tábor a hasznosítással megbízott cégnek. Mennyi kár érte az államot összesen?” Az azonnali kérdésre Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az államtitkára válaszolt.

Válasza szerint az igaz kárvallottak az üdülés lehetőségéből kizárt fiatalok voltak. A tábor 25 éven keresztül évente 1200-1500 gyer­mek üdültetésére biztosított volna lehetőséget – ehelyett fizetős rendezvényekre, legénybúcsúkra, vagy a szocialista kampánystáb családtagjainak nyaraltatására vették igénybe.

Kovács Sándor elfogadta az államtitkári választ. Kifejezte reményét, hogy a 25 év alatt keletkezett, több, mint 5 milliárd forintos kárt – vagy annak egy elérhető részét – az állam megpróbálja visszaszerezni, és a kártérítést valóban a gyerekek üdültetésére fordítani.

Fekete Gyula

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép