Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 22. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
A családokat erősítő kormányzati lépésekről

Szászfalvi László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, és egyben a Nemzeti Fórum egyesület tagja, az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitó napján napirend előtti felszólalásában arra emlékeztetett, hogy „egy hónap múlva ismét helyhatósági választásokra kerül sor Magyarországon, amely újra lehetőséget ad a politikai szereplők számára alapvető értékeik és üzeneteik középpontba helyezésére. A Kereszténydemokrata Néppárt mind a kormányzati, mind pedig az önkormányzati munkában kiemelten fontosnak tartja a középosztály megerősítését, a szegény és rászoruló társadalmi csoportok felemelését, a családok helyzetének további javítását. Ez létfontosságú kérdés, amelyen az ország társadalmi békéje és hosszú távú jövője múlik.

A családok erősítése érdekében az elmúlt négy esztendőben több kormányzati lépés született. Újraépítettük és több lábra állítottuk a szociálliberálisok által szétvert családtámogatási rendszert, és bevezettük a családi adórendszert, amelynek keretében a kormány egyre több forrást hagyott a családoknál, a gyermeknevelés költségeit elismerve. 2014. január 1-jétől ezt a támogatási rendszert kiszélesítve további 260 ezer család veheti igénybe a járulékok terhére is ezeket a kedvezményeket. A családok terheit csökkentette az ingyenes tankönyvellátás. Miután a 2014-15-ös tanévben 1,3 millió tanulónak csöngetnek be, a gyermekek 60 százaléka jut ingyenesen a könyvekhez, köztük az első és második osztályosok, a nagycsaládosok gyermekei, valamint a szociálisan rászorulók.

Ehhez hasonlóan a szociális étkeztetésre fordított költségvetési forrásokat is megdupláztuk a szociálliberális kormányokhoz képest. A gyermekgondozási segély és a gyermekgondozási díj elmúlt évekbeli újraépítése után 2014. január 1-jétől bevezetésre került a „gyed extra” intézménye. A rezsicsökkentés eredményeként a háztartások fogyasztásában hosszú idő óta először csökkent a lakásfenntartásra, illetve háztartási energiára fordított kiadások aránya. Makrogazdasági szempontból különösen kedvező, hogy a lakossági energiaárak csökkentésének köszönhetően a családok 2014-ben 300 milliárd, 2015-től kezdődően pedig évente közel 340 milliárd forint kiadásától mentesülnek, ami az életfenntartás, illetve a fogyasztásuk élénkülését ösztönzi. Ennek eredményeként mind a nyugdíjasok, mind a családok élethelyzete szempontjából különösen fontos és kedvező az infláció rendkívül alacsony mértéke.

Természetesen a kormányzati és önkormányzati lépések hatékonyságának növeléséhez jelentős mértékben hozzájárul az egyházak intézményi fenntartó küldetése, illetve karitatív szolgálata is.”

Fekete Gyula

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép