Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. május 20. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
A családok alkotmányjogi és gazdasági alapjairól

2010 után a FIDESZ-KDNP képviselői törvények sokaságával erősítették meg a családok alkotmányjogi és gazdasági alapjait. A családellenes szocialista képviselők állandó és éles kritikái ellenére – miszerint a család magánügy – visszaállították a gyermekgondozási segélynek a gyermek három éves koráig terjedő időtartamát, ismét bevezették a szocialista kormányok alatt megszűntetett gyermekgondozási díjat, visszaadták az családi pótlékot azoknak a családtípusoknak, akiktől ezt korábban megvonták, gyökeresen megváltoztatták a gyermeknevelést ellehetetlenítő adórendszert, és megvalósították – és az Alaptörvénybe foglalták - a gyermekek eltartását szolgáló jövedelem-részek adómentességét.  Ezeket az eredményeket kedvező nemzetközi családpolitikai tapasztalatokra is támaszkodva vezette be a FIDESZ-KDNP kormány.

Korunkban minden gyakorlott politikus tudja, hogy hazai eredményeit csak nemzetközi elismertség és szövetség révén tudja tartóssá tenni. Bartos Mónika, a FIDESZ országgyűlési képviselője, és a Nemzeti Fórum Egyesület tagja, országgyűlési felszólalásában a 193 tagországot számláló, idén 70 éves Egyesült Nemzetek Szervezete család,- és nőpolitikai tanácskozásairól számolt be.

„Ebben az évben az ülésszak rendkívüli eleme volt a világ család- és nőügyi minisztereinek találkozója a pekingi nőügyi világkonferencia 20. évfordulója alkalmából. A rendkívüli érdeklődést mutatja, hogy 9 ezer küldött részvételével számos kísérőrendezvény tárgyalta a nők és családok társadalomban betöltött szerepét… A konferencián részt vevő nemzetközi civil szervezetek képviselőitől a magyar küldöttség átvette azt a petíciót, amelyben annak 22 ezer aláírója köszönetet mond Magyarországnak elkötelezett családpolitikájáért… Az ENSZ nagyon sok területen komoly erőfeszítéseket tesz. Ezt mutatja például, hogy a nők helyzetét vizsgáló bizottsága sikeres lépéseket tett a nők jogainak megerősítésében, a döntéshozatali folyamatokban való részvételük biztosításában, továbbá a nők elleni erőszakkal szembeni küzdelemben.”

Fekete Gyula

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép