Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. szeptember 19. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A belvízveszélyre figyelmeztettek a polgármesterek
2014. november 7.

Kiskunfélegyháza volt a házigazdája a választókerületi polgármesteri találkozónak, amelyet Lezsák Sándor országgyűlési képviselő hívott össze. A honatya a korábbi - több mint tízéves - gyakorlatát folytatva, a megváltozott összetételű körzet polgármestereit is negyedévente tanácskozásra hívja.

Ezeken a találkozásokon egyeztetik a térség fontos teendőit. Az országgyűlési képviselő szakemberek bevonásával tájékoztatást nyújt az aktuális, és a várható önkormányzati feladatokról. Emellett egyeztetnek a pályázati lehetőségekről, kiemelt figyelemmel azokra, amelyek térségi összefogást igényelnek.

Kiskunfélegyháza polgármestere is az összefogás, együttgondolkodás fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében. Kiemelte, hogy új alapokra kell helyezni a települések együttműködését. A tervek szerint a választókerületben három gazdaságfejlesztési centrumot alakítanak ki. A központok: Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa és Izsák lesznek. Mindhárom kistérségben szeretnék hasznosítani azokat a tapasztalatokat, amelyeket Félegyháza már megkezdett a vállalkozásfejlesztés és a munkahelyteremtés kapcsán. Csányi József azt is elmondta, hogy az elmúlt hetekben négy cég pályázott a félegyházi ipari parkba. Ha ezek a vállalkozások ide települnek, akkor nemcsak Félegyháza munkahelyteremtését és költségvetését gyarapítják, hanem a vonzáskörzetben élőknek is lehetőséget teremtenek, ennek a gazdasági hasznát a régió is élvezni majd.

A belvízveszélyre figyelmeztettek a polgármesterek

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő elmondta, hogy negyedévenként megszervezik a választókerület polgármestereinek találkozóját. Ezeken az alkalmakon – amint most is – a települések vezetőit tájékoztatják a legfrissebb pályázati lehetőségekről. Megbeszélik a falvak és városok működési tapasztalatait, mert egymás sikereiből és kudarcaiból egyaránt tanulni lehet. Lehetőség nyílik a különböző programok, rendezvények egyeztetésére, a civil szervezetek kapcsolattartásának elősegítésére. Tanulmányutak megszervezését is tervezi. Például olyat, amikor ellátogatnak azokra helyekre, ahol már megvalósították a nap-, a szél-, illetve a bioenergia hasznosítását, tehát azt, amit a választókerületben többen is terveznek. A tanácskozások munkáját minden alkalommal segíti dr. Fekete Gyula közgazdász és Lenkei Róbert, a megyei közgyűlés képviselője, választókerületi munkatárs. Mindketten szívesen veszik a polgármesterek megkeresését a polgármesteri találkozón kívül is, és segítséget nyújtanak a konkrét ügyek megoldásában.

Igaz, a polgármesteri találkozót negyedévenként tervezik, de Jánosiné Gyermán Erzsébet felvetése nyomán a következőre már decemberben sor kerül. Gátér polgármestere ugyanis a belvízveszély közeledtére hívta fel a figyelmet. Helyzetjelentését, miszerint a vízgazdálkodás nincs a helyzet magaslatán, az önkormányzatok anyagi helyzete és gépparkja nem teszi lehetővé a csatornák karbantartását, megújítását, a belvíz megelőzését, minden jelenlévő megerősítette. Éppen ezért Lezsák Sándor ígéretet tett arra, hogy az illetékesek bevonásával még decemberben tartanak egy értekezletet, hogy minél sikeresebben tudjanak védekezni a belvíz ellen a választókerület települései.

A polgármesteri összejövetelen Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke az elkövetkezendő időszak megyei- és régiós fejlesztési, pályázati lehetőségeiről adott tájékoztatást.

H. S.

(Forrás: Félegyháziközlöny.eu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Látogatás a XX. Félegyházi Libafesztiválon
2018. szeptember 8.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör Kecskeméten: Migrációs és menekültpolitika Európában

Kecskemét, Kocsis Pál Szakközépiskola
2018. szeptember 20. 18.00

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára

Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép