Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 18. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
480 millió forint támogatás a Félegyházi Malom Kft-nek
2016. február 5.

Beruházásunk nem csak száz új munkahelyet, de értéket is teremt Magyarországon – szögezte le Gulyás István, a Félegyházi Malom Kft. tulajdonosa február 4-én, csütörtökön, a társaság telephelyén rendezett ünnepségen.

Az eseményen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 480 millió forint vissza nem térítendő támogatásról szóló tanúsítványt adott át a félegyházi vállalkozásnak. A cégtulajdonos azt is elmondta, hogy ez az első alkalom, amikor pályázati pénzt nyert el fejlesztési tervei támogatásához a társaság. A jelenlegi projekt eredményeként 2014 és 2016 között összesen két milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre.

480 millió forint támogatás a Félegyházi Malom Kft-nek

Fotó: Kürti László

Az ünnepség a kormány új, hazai költségvetésből finanszírozott nagyvállalati támogatási programjának nyitórendezvénye volt. A beruházási támogatásban olyan cégek részesülhetnek, amelyek munkahelyeket teremtenek, modern technológiát alkalmaznak, és eredményesen vesznek részt a piaci versenyben. A nemzetgazdasági miniszter szerint ugyanis szükség van arra, hogy ne engedjük hátrányba szorulni azokat a hazai közepes és nagyvállalkozásokat, amelyek nem részesülnek Európai Uniós forrásokból. Az EU szabályai szerint ilyenek a 250 fő felett foglalkoztató cégek. Ezért a kormány – a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére – 2015-ben 3 milliárd, 2016-ban 15 milliárd forintos saját támogatási programmal segíti azokat az ipari vállalatokat, amelyek képesek bővíteni kapacitásaikat és új munkahelyeket létrehozni.

Az első időszakban 14 hazai vállalat kapott ilyen támogatást költségvetési forrásból. A 3 milliárd forint összesen 8,6 milliárd forintnyi beruházás és 500 új munkahely létrejöttét segítette elő. A program keretében a Félegyházi Malom Kft. kacitásának bővülését 480 millió forintos támogatással segíti a kormány.

A nagyvállalati beruházási támogatási program elindítására a stabil és kiegyensúlyozott gazdasági növekedés ad lehetőséget – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter, majd hozzátette: 2015-2016 fordulóján kedvezően alakultak a gazdaság kilátásai, az államháztartás hiánya egyensúlyba került, új munkahelyek jöttek létre. 2014-ben 3,7 százalékkal, tavaly hozzávetőlegesen 3 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye, ami messze felülmúlja az EU átlagát. 550 ezer emberrel több dolgozik ma, mint öt évvel ezelőtt, a munkanélküliségi ráta 12-ről 6 százalékra csökkent, és egyre több ágazatban munkaerőhiánnyal kell szembenézni.

Gulyás István tulajdonos az ünnepségen felidézte: 2001 februárjában vásárolta meg a Félegyházi Pékséget. Akkor – tudtuk meg – 20 ember dolgozott a 2 ezer négyzetméteren, az éves árbevétel pedig nem érte el a 100 millió forintot. Most a munkatársak száma megközelíti a 800-at, az éves árbevétel elérte 2015-ben az öt és fél milliárdot, és a projekt lezárásakor 9 ezer négyzetméteren folyik majd a termelés.

A cégtulajdonos köszönetét fejezte ki a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület létrehozásáért az ünnepségen is jelenlévő Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnek, és Csányi Józsefnek, Kiskunfélegyháza polgármesterének. Ahogy Gulyás István fogalmazott, a KGME megalakulásával párbeszéd és összefogás indult a helyi vállalkozások között, az egyesületnek köszönhetően szakértők, szakpolitikusok hoztak első kézből információt Félegyházára, s mindez egy újfajta üzleti gondolkodás alapjait teremtette meg a városban.

– Ennek az egyesületnek köszönhetően 86 mintaboltunkba évi 150 millió forint értékben vásárolunk kiváló minőségű tejtermékeket partnerünktől, a Félegyházi Tejüzemtől, és beruházásainknak mintegy negyedét, körülbelül 500 millió forint értékben félegyházi vállalkozások végzik – mondta el Gulyás István cégtulajdonos a példaértékű helyi összefogásról.

Tóth Timea

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban

(Forrás: FélegyháziKözlöny.eu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép