Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 20. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A kalocsai kórház bővítése elengedhetetlennek tűnik
2019. január 24.

Font Sándor országgyűlési képviselő dr. Svébis Mihály megyei kórházigazgató és dr. Mócza György kalocsai tagintézmény-vezető társaságában egyeztetett dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárral, a Szent Kereszt Kórházban.

Font a bejárást és találkozót követően kalocsai irodájában tartott sajtótájékoztatót. Felvázolta: először is részletesen ismertették vendégükkel az intézmény elmúlt tíz évének fontosabb eseményeit, valamint beszámoltak az utóbbi pár esztendő fejlesztéseiről. Mindezzel amellett igyekeztek érvelni, hogy a Szent Kereszt Kórház megérett és készen áll a további növekedésre, ami a Paks II. beruházás indulásától már elengedhetetlennek látszik.

– Többször nekifutottunk a kórház kérdésének, de mindannyiszor csak az egyoldalú reményeinket fejeztük ki, azt, hogy jó lenne, ha a szakmai vezetés is Kalocsát látná arra alkalmasnak, hogy ellássa ezt a feladatot – idézte fel Font, megjegyezve, hogy „az államtitkári igenlést” a mostani tárgyalással végre sikerült megszerezni. – Miniszteri és kormánydöntés viszont még nincs mögötte, mert az még csak ezután fog következni – fejtegette.

Elárulta: nagyon sok ötlet és elképzelés született, amit az államtitkár „egy képzeletbeli csomagként” magával vihetett. Korábban már letettek az asztalra egy „fizikai javaslatcsomagot” is, amit a megyei igazgatóság készített. Ez „még bővülhet, szűkülhet”, de Font úgy látja, hogy inkább csak bővülni fog, a források függvényében. – Ha már álmodunk, álmodjunk nagyot – mondta. Szerinte most már elindulhat a felsőbb szakmai egyeztetés, melynek során meg kell állapodni arról, hogy milyen meglévő ellátást kell fejleszteni, vagy újat kiépíteni és ez milyen infrastruktúrabővítést, illetve – nem mellékesen – személyi állományt igényel. Amennyiben mindezek végére pont kerül, indulhat a forráskeresés és a fejlesztés ütemezése, mutatott rá.

A találkozón, majd az azt követő tájékoztatón szóba került „a múlt héten politikai polémia” tárgyává vált, erősen leromlott állapotú D épület kérdése. – Úgy tűnik, hogy le kell bontani – summázta a honatya, mondván, ezen a területen „egy teljesen új épületegyüttes” felhúzása válik szükségessé. Hozzáfűzte, hogy ennek tetejére épülhetne helikopter-leszállópálya is (ha egyetértenek vele a légügyi szakemberek), ami sokkal jobb megoldásnak tűnik, mint a jelenlegi állapot, hiszen a mentők a kórház szomszédságában lévő focipályánál kénytelenek landolni.

baon.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép