Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 17. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
V. Németh Zsolt

V. Németh Zsolt

V. Németh Zsolt

Vas megye 3. vk.

Költségvetési bizottság tagja

 

HONLAP: www.vnemethzsolt.hu

 

 

ÉLETRAJZI ADATOK:

1963. július 12-én született Szombathelyen. Nős, felesége az Országos Mentőszolgálat oktatásszervezője. Három gyermekük született.

1984-ben földmérő üzemmérnökként szerzett diplomát az Erdészeti és Faipari Egyetem székesfehérvári Földmérési és Földrendezői Főiskolai Karán. 1994-ben Pécsett, a Janus Pannonius Tudományegyetem BTK humánszervezői szakán diplomázott.

1984-ben a zalaegerszegi KÉV művezetője, később kitűző mérnöke, 1995- 1996-ban a Stuag Építéskivitelező Kft., 1997 -től 1998-ig a Strabag Hungária Építő Rt. építésvezetője volt Szombathelyen.

1989-ben a vasvári MDF egyik alapítója, 1990-94-ig polgármester Vasváron. Ezen időszakban szervezője, majd alelnöke volt a Vas megyei elmaradott térségű településeket tömörítő önkormányzati szövetségnek, majd a Vas Megyei Közgyűlésben a Területfejlesztés Bizottság alelnökeként is tevékenykedett.  A kistérségi önerős területfejlesztésről publikációi jelentek meg országos közigazgatási és területfejlesztési szaklapokban. 1994-ben Belügyminiszteri aranygyűrűvel tüntették ki.

1998. október 18-tól 2010. június l7-ig ismét Vasvár polgármestere volt. 1998-2002 és 2002-2006 között a FIDESZ-MDF közös jelöltjeként, 2006-től a FIDESZ-KDNP közös jelöltjeként országgyűlési képviselő. Mindhárom ciklusban az Országgyűlés jegyzője. 2004 végén az MDF-frakcióból történő kilépésekor ezt a pozíciót a ciklus végéig elveszítette. A Nemzeti Fórum egyik alapítója. 2006-ig független képviselőként folytatta törvényhozói munkáját.

2004-ben megkapta az Országgyűlés jegyzői kara által alapított Szacsvay Imre-díjat. Polgármesterként az általa vezetett Vasvár Hild-díjat, majd a Kultúra Magyar Városa címet nyert.

Országgyűlési képviselői megbízatása során tagja volt a gazdasági, a rendészeti, az idegenforgalmi, az önkormányzati, valamint a foglalkoztatási bizottságnak. Nemcsak a – zömében – aprófalvas településből álló választókerületének, de az egész magyar vidéknek a mindennapi gondjait is jól ismeri. Képviselőként mindig azon munkálkodott, hogy a belső erőforrások feltárásával, környezetszennyeződéstől megóvott vidéken biztonságban élhessük életünket.

2010. április 11-én 70,77%-os szavazati aránnyal ismét képviselővé választották a körmendi választókerületben. Június 1-től a miniszterelnök javaslatára a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkárává nevezték ki.

2014. április 6-án, az ország második legnagyobb támogatottságával 56,99%-os eredménnyel megőrizte képviselői mandátumát. 2014. június 15-én kinevezték a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárának.

2018. április 8-án 63,52 % százalékos támogatottsággal ismét győzelmet aratott a Vas megyei 3. számú választókerületben. Ez az eredmény is országosan a második legmagasabb.

Több évtizede népi hangszerek gyűjtője, több hangszeren is játszik, a Kármentő népzenei együttes nagybőgőse. Szabad idejében szeret úszni, olvasni. Tagja a Vas-Vár Örökség Népfőiskola Egyesületnek, az önkéntes tűzoltóságnak, valamint a Római Katolikus Egyházközség tanácsadó testületének is.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép