Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 20. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
125 éves az Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2014. november 17.

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepelte szombaton a Püspökmolnári Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jubiláló egyesületet a térség országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt államtitkár is köszöntötte.

"125 év nagy idő. Hosszabb, mint egy emberélet. A Püspökmolnári Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület jubilálása alkalmából utána olvastam, vajon melyek azok a dolgok, épületek, találmányok, amelyek hozzá hasonlóan 125 évesek.

125 éves az Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Nos, épp idén 125 éves a párizsi Eiffel-torony, 125 éve osztották ki a mértékrendszerünk alapjául szolgáló méter és kilogramm etalonokat, de a budapesti villamosközlekedés sem régen, mindössze 2 évvel ezelőtt töltötte be 125. születésnapját. 125 éve szabadalmaztatták az érmés telefont, és ugyanekkor helyezték üzembe az első wurlitzert is. Közülük az Eiffel-torony, a méter és a villamosok ma is az életünk részét képezik, de az érmés telefonokra és a lemezjátszókra inkább már csak nosztalgiával gondolunk.

Azt látom, hogy 125 évig csak azok a dolgok tudnak megmaradni, amelyek értéket képviselnek, vagy nélkülözhetetlenek, vagy képesek a folyamatos megújulásra. A Püspökmolnári Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesületről pedig mindhárom elmondható. Bár sokan úgy vélik, hogy "a kor nem érdem, hanem állapot", én azt gondolom, hogy az Egyesület 125 éves kora igenis tiszteletre és elismerésre méltó. Ez a 125 év ugyanis számos érdemet takar.

125 éves az Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Az első érdem, a bölcsesség. Molnári, Szent Tamás és Püspöki lakossága már 1889-ben is felismerte és belátta, hogy a közösségeik biztonsága érdekében szükség van áldozat- és felelősségvállalásra. A második érdem a kitartás. Püspökmolnári történelme kalandos, de az Egyesület a három település folyamatos árszervezése, a világháborúk és a hétköznapi nehézségek ellenére is fennmaradt. A harmadik érdem, pedig talán a lelkesedés, ami erőt és motivációt adott az önkéntes tűzoltóknak, hogy mindig megújítsák az egyesületüket, mindig igyekezzenek gyarapítani az eszközeiket, javítani a körülményeiket. Ami a szolgálat mellett kulturális seregszemlékre és versenyekre is elvitte őket.

Elismerésem a település minden valaha volt és jelenlegi önkéntes tűzoltójának, amiért 125 éve tartják életben bölcsen, kitartóan és lelkesen Püspökmolnári e meghatározó egyesületét. És őszinte megbecsülésem minden további püspökmolnári polgárnak is, hiszen az egyesület 125 éves fennállása az ő érdemük is. Ők alkotják ugyanis azt a szerető, összetartó és támogató közösséget, amiért érdemes szolgálatot vállalni, és ahol jó önkéntes tűzoltónak lenni. Minden okuk megvan a büszkeségre!

Kívánom, hogy a szép kerek számból és a benne rejlő széles tapasztatból nyerjenek erőt a továbbiakhoz, és kívánom, hogy Püspökmolnári önkéntes tűzoltó egyesülete élje túl még az Eiffel-tornyot is!"

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép